tekst in dharma

Borobudur

Borobudur

Boeddha’s Tuin van Vrede en Healing

Een spirituele reis met Lama Gangchen door de bloemenvelden van liefde, compassie, harmonie en vreugde

Een toegankelijk en informatief boek over het Tibetaans Boeddhisme. Meer dan vijftig openhartige ervaringsverhalen en aansprekende voorbeelden tonen de waarde van deze eeuwenoude filosofie voor de moderne mens.

Karin Zwaan & Irene Zwaan

Oktober 2016 – Uitgeverij Aspekt
292 pagina’s – Foto’s en illustraties

Bestellen

 

Dit boek is tegelijkertijd geschreven en uitgebracht in twee talen
Het Engelstalige Borobudur-boek is verkrijgbaar via Amazon, in de VS met preview.

Italië | Duitsland | Frankrijk | Spanje | Brazilië | Japan | Canada | Verenigd Koninkrijk | Verenigde Staten

 

Lama Gangchen Rinpoche

Eerste exemplaren voor Lama Gangchen Rinpoche

Lama Gangchen Rinpoche heeft de eerste exemplaren van de Borobudurboeken in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 oktober, in zijn nieuwe meditatieruimte in Dalfsen. Lama Gangchen zei tijdens deze boekpresentatie dat het Borobudurboek gebruikt kan worden als een Mo of Orakel. Je stelt innerlijk een vraag en opent het boek op een willekeurige plek. Hier vind je antwoord op je vraag of voor je probleem. Ook benadrukte hij dat het lezen en herlezen van de ervaringsverhalen je kan helpen. Misschien herken je je eigen verhaal erin, en vindt er healing plaats. 
Tibetaanse monikken legden diezelfde dag de laatste hand aan een traditionele Chenrezig zandmandala die werd gemaakt ter ere van de ingebruikname van de meditatieruimte, wat gezien kan worden als een gunstige samenkomst van omstandigheden.

 

MeditatiecentrumFoto’s boekpresentatie

 

Een wegwijzer voor alle stromingen van het boeddhisme

De Tibetaanse Lama Healer T.Y.S. Gangchen Rinpoche laat de afgelopen decennia langzaam maar zeker zien dat de Borobudur een wegwijzer is voor het pad naar de verlichting volgens alle stromingen van het boeddhisme en bij uitstek het Tibetaanse mahayana en vajrayana boeddhisme.
In de jaren negentig onthult hij de NgalSo Self-Healing meditatie methode, traditioneel doch eenvoudig en geschikt voor de onrustige geest van de moderne mens. Het is de sleutel tot het magische energieveld van de Borobudur. Sindsdien reizen jaarlijks honderden pelgrims met de bijzondere Lama Healer af naar midden-Java, Indonesië. Daar beoefenen ze de Self-Healing – met mantra’s, mudra’s en meditatie – terwijl ze de klim aangaan naar de top van de Borobudur.

Lees meer