tekst in dharma

De Familieziel

Hoe je geschiedenis je kan helpen op je levenspad

Kitlyn Tjin A Djie & Irene Zwaan

Paperback 224 pagina’s
Uitgever: Prometheus Bert Bakker
Prijs: € 21,99

Bestellen

 

Families dragen wijsheid in zich die je kan helpen op je levenspad. In je familie en haar geschiedenis kun je steun vinden in moeilijke omstandigheden en in tijden van kwetsbaarheid.
Maar hoe mobiliseer je deze familiewijsheid? Cruciaal is dat je inzicht krijgt in de manier waarop je familie is georganiseerd en op welke pijlers zij is opgetrokken. Wat is de geschiedenis van je familie, en welke heilige huisjes en tegelwijsheden draagt je familie met zich mee?
De familieziel toont aan de hand van ontroerende en herkenbare verhalen, afgewisseld met theorie en praktische aanwijzingen, hoe je kunt ontdekken wat jouw familie ‘bezielt’.

 

Lotus

De Familieziel schreef Irene Zwaan samen met familietherapeut Kitlyn Tjin A Djie. Ze werken al vanaf 2004 veelvuldig samen en schreven diverse boeken en artikelen voor professionals. Dit is hun eerste gezamenlijke publieksboek.
Toen Irene en Kitlyn samen Nico Smith, healer, meditatieleraar en een leerling van Lama Gangchen, interviewden voor dit boek, zaten ze op het terras aan de vijver in zijn tuin. Tijdens het interview opende zich een waterlelie, als een lotus die het belang van het boek onderschreef.
Een paar weken later bood Lama Gangchen tijdens zijn bezoek aan Nederland spontaan aan om het voorwoord te schrijven. Daarvoor zijn we hem eeuwig dankbaar.

Voorwoord