tekst in dharma

Over ons

 

Irene & Karin

Wij zijn twee zussen, Karin en Irene Zwaan, die elk onze weg hebben gevonden naar het NgalSo Boeddhisme.
We zijn gereformeerd opgevoed en hebben van huis uit veel spirituele waarden meegekregen, maar we voelden ons niet thuis in de traditie van de kerk. Pijnlijke gebeurtenissen en moeilijke periodes in ons leven maakten dat we toch weer op zoek gingen naar steun en betekenisgeving.
Zo kwamen we op het pad van Lama Gangchen Rinpoche. Karin ontmoette Rinpoche in 2004 en Irene ging met haar mee in 2005.

Omdat we veel aan de NgalSo lessen hebben gehad in ons eigen leven, dit anderen ook gunnen en we allebei professioneel schrijven, hebben we besloten om ons talent in te zetten voor de Dharma, de leer van het Boeddhisme. Vandaar tekst in dharma.

 

Karin

Karin werd geboren in 1964, studeerde rechten en werd journalist bij een dagblad. Daar werkte ze tot 2010. Ze nam ontslag om meer tijd te hebben voor het familiebedrijf in Nepalese handel dat ze runt met haar vriend Kiran.
Niet veel later begon ze met Toet de Best, een van de leerlingen van Lama Gangchen, te werken aan het boek ‘De Magie van het Tibetaans Boeddhisme’. Ook werkt ze sindsdien aan vertalingen van de sadhana’s (richtlijn voor beoefeningen) naar het Nederlands.
Samen met Irene schreef ze Borobudur Boeddha’s Tuin van Vrede en Healing. Dit boek verscheen tegelijkertijd in het Nederlands en Engels.

 

Irene

Irene werd geboren in 1968, deed de sociale academie en studeerde later ontwikkelingssociologie. Ze werkte in Tanzania als ontwikkelingswerker en in Nederland als adviseur emancipatie en diversiteit.
In 2010 nam ze ontslag en begon haar eigen bureau voor tekst met inhoud.  www.irenezwaan.nl.
Ze schreef meerdere boeken, sommige samen met familietherapeut Kitlyn Tjin A Djie waaronder ‘De Familieziel’. Voor dit boek schreef Lama Gangchen het voorwoord.
Samen met Karin schreef ze Borobudur Boeddha’s Tuin van Vrede en Healing. Dit boek schreven ze in het Nederlands en Engels.

 

Nieuws

 

Nieuw project met verhalen

 

Toen Prins Siddhartha voor de eerste keer de beschermende muren van het paleis verliet schrok hij van de pijn en het lijden dat mensen ervaren bij geboorte, ouder worden, ziekte en dood. Hij ging op zoek naar een oplossing. Wat hij ontdekte wordt nu, 2500 jaar later, nog steeds als boeddhisme beoefend. Over dit onderwerp schrijven we het volgende boek.

 

Hoe helpt het boeddhisme jou?

Voor dit nieuwe project verzamelen we NgalSo-ervaringsverhalen.

Hoe heeft het boeddhisme jou geholpen? Wil je ook je verhaal delen? Neem dan contact op met Karin of Irene.

 

Meer info